25 aug.

Erorile grosolane din manualul unic de Geografie: Turnu Măgurele din Teleormanul lui Dragnea este în locul Drobetei-Turnu Severin, o mare are numele greșit, un stat nu există

De la Educație pornește totul!
Ministerul Educației pare să fi uitat care este menirea sa: gestionarea și asigurarea unei educații de calitate pentru copiii noștri.
După celebrul manual de sport din 2017 ,pentru clasa a V-a, inutil și care a generat risipă de resurse financiare, dupa scandalul legat de lipsa manualelor în școli în septembrie 2017, iată că în 2018 avem manuale ajunse la timp în școli, dar ce folos dacă au greșeli științifice inadmisibile!

Este condamnabilă lipsa de profesionalism a Ministerului Educației in ceea ce privește gestionarea problemei manualelor școlare pentru elevi si in acest an .După aproape un an de la începutul seriei de erori care au marcat atat procesul de înființare a Editurii Didactice si Pedagogice, cât și cel de elaborare a Legii Manualului, Ministerul editează manuale ilegal , și pe deasupra cu grave erori științifice.
Elevii care vor învăța din manualul de geografie pentru clasa a,VI-a, vor descoperi că Marea Roșie este înlocuită cu Marea Moartă, iar Turnu Măgurele este poziționat in locul orașului Drobeta-Turnu Severin, ca să dăm numai câteva exemple relevante pentru lipsa de calitate a acestor manuale ale Editurii Unice care a eliminat piața concurențială și a impus monopolul pe informație.
Pe lângă faptul că nici până la acest moment, din punct de vedere legal, situatia juridica a Editurii Didactice si Pedagogice nu a fost clarificata, iar Legea Manualului este in continuare neconstitutionala, mai nou, decidenții din Educație încalcă profund dreptul la o educație de calitate pentru elevi.
Cum putem avea pretenția de la elevii noștri sa învețe si sa isi asume informații corecte din punct de vedere științific, daca Ministerul Educației este incapabil să asigure manuale școlare controlate, evaluate si relevante din punct de vedere al conținutului?

http://m.hotnews.ro/stire/22666251?source=biziday

Comentarii