07 aug.

Familiile sau persoanele singure cu venituri mici pot primi lunar, un ajutor pentru plata serviciului de alimentare cu apă și de canalizare

Câteva informații utile pentru cei interesați:
La cerere, familiile sau persoanele singure cu venituri mici pot primi lunar, începând din 3 august, un ajutor din partea autorităților locale pentru plata serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, în limita a 75 litri de apă/persoană/zi.Totul prin Hotărâre de Consiliu Local, evident prin dispoziția primarului!
Măsurile privind acordarea unor ajutoare financiare pentru plata unor utilități pentru anumite categorii de persoane se regăsesc în Legea nr. 215/2018 privind modificarea și completarea Legii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare 241/2006.
Sumele necesare acordării acestor ajutoare bănești vor proveni de la bugetul local și
vor acoperi cel puțin 50% din costul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare. Limitele de venituri până la care se acordă ajutorul lunar pentru plata apei și canalizării sunt cele prevăzute în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70/2011 este de 786 de lei, în timp ce pentru persoanele singure, limita venitului este de 1.082 de lei.
Primarul Ovidiu Crețu ar trebui să facă cunoscute aceste facilități și să nu uite de asemenea că în unele cartiere ale Bistriței serviciile de alimentare cu apă și canalizare lispesc cu desăvârșire, sau că in Piața Decebal, propusa spre modernizare in campanie, dar lăsată de izbeliște, infrastructura urbană de alimentare cu apă arată ca într-un sat departe de civilizație și uitat de lume!
Unde e Bistrița Europeană?

deputat prof. Cristina Iurișniți
Comentarii