04 aug.

Cristina Iurișniți: Pe baricade toată luna august. Unde puteți semna pentru inițiativa ”Fără penali”

”Membrii și voluntarii USR implicați în campania #Fără penali în funcții publice au trecut de 500.000 de semnături strânse la nivel național. Mai avem în față încă 100.000 de semnături pentru a trece în 21 de județe pragul individual de 20.000 de semnături/județ și o rezervă de încă 4.000 de semnături pentru fiecare județ din cele 21 pentru a face față procesului de validare a listelor în primăriile din localitățile unde am depus sau vom depune listele cu semnături”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți.

În Bistrița-Năsăud s-au strâns peste 6.600 de semnături.

Ea a adăugat: ”Bistrița este pe baricade toată luna august! La fel și în Caravana #Fără penali avem voluntari înscriși! Dacă nu ați semnat încă sau nu ați adunat măcar o listă de semnături, vă încurajez să o faceți! Unde? La cortul din Decebal de lângă Auto Moto Sport, la sediul din str. Gh. Șincai nr. 16 și la cortul de lângă Piața de la Big! E nevoie de un minim gest de implicare pentru schimbarea pe care ne-o dorim!”.

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

Articol preluat de pe Timponline.ro

Comentarii