31 iul.

Haideți în caravana #FaraPenali să salvăm România!

Între 1-16 august voluntari #FaraPenali și membrii USR vor merge prin județele unde mai este nevoie de semnături până la pragul de 20.000/județ.

Inițiativa civică “Fără penali în funcții publice” a fost publicată în Monitorul Oficial al României. USR susține această inițiativă de modificare a Constituției pentru a interzice persoanelor condamnate penal DEFINITIV și care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcții publice alese. Ne dorim să punem această regulă de bun simţ în Constituţia României.

Textul propus „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

Nu mai vrem să avem oameni certați cu legea, penali condamnați definitiv în justiție care să ne conducă țara din cele mai înalte funcții publice, atât în Parlament cât și în administrația locală! Orice cetățean onest al acestei țări trebuie să susțină cel puțin cu o semnătură această inițiativă cetățenească. Doar împreună vom reuși să schimbăm în bine ceea ce ne propunem: o Românie modernă din care să nu ne mai dorim să emigrăm! Sunt momente în care binele comun este mai important decât orice alte nevoi, inclusiv cele personale. Nu ne resemnăm să fim conduși de infractori!

Haideți cu noi!

Pentru detalii sunați la numărul de telefon 0749216447 (USR-BN extindere)

#Farapenali.ro

Deputat prof. Cristina – Ionela IURIŞNIŢI

Comentarii