30 iul.

”O semnătură pentru curățenie în politică, gest minimal pe care orice om de bun simț ar trebui să îl facă”

”Ce este #Fără penali în funcții publice? Este despre necesitatea de a modifica articolul 37 din Constituție care să prevadă clar că nu poți avea funcții în Parlament și în administrația locală dacă ai probleme cu justiția și ești condamnat definitiv! Nu poți să ai condamnare definitivă și tu să deții funcții publice. Nu mai avem niciun principiu de adevăr, dreptate și moralitate în țara asta? E vorba de curățenia morală din societate”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți.

Ea a menționat că ”mesajul #Fără penali, fără infractori la conducere, o semnătură care să susțină curățenia în politică, fie ea locală sau națională, sunt gesturi minimale pe care orice om de bun simț ar trebui să le facă”: ”Dacă nu ai o fundație bună, se dărâmă casa! Și aici vorbim de Educație, de Cultură, de Justiție, de respectarea drepturilor civile într-o țară care mai are drum de parcurs pentru a-si consolida democrația. USR susține aceste valori și le-a adus în atenția opiniei publice! Mai apoi, profesioniștii vor fi cei care vor lua locul incompetenților!”.

Cristina Iurișniți a precizat că liderii partidelor din opoziție din Bistrița-Năsăud au semnat și susțin inițiativa cetățenească #Fără penali în funcții publice.

”Țin să subliniez că în Anul Centenar este nevoie mai mult ca oricând de acțiuni cu impact național. În privința justiției trebuie să gândim la fel și să acționăm la fel, indiferent de culoarea politică. La nivelul județului sunt adunate aproximativ 40.00 de semnături. Ne propunem să atingem cifra de 10.000. Este nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi pentru a modifica și completa articolul 37 din Constituție pentru ca cei care au condamnări definitive în justiție să nu mai poată legifera în interes personal uitând de scopul pentru care au primit votul electoratului: să facă politică pentru cetățeni! Împreună, reprezentanții partidelor de opoziție din județul Bistrița-Năsăud, susținem această inițiativă de modificare a Constituției pentru a interzice persoanelor condamnate penal și care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcții publice alese. Nu mai vrem să avem oameni certați cu legea, penali condamnați definitiv în justiție care să ne conducă țara din cele mai înalte funcții publice, atât în Parlament cât și în administrația locală! Orice cetățean onest al acestei țări trebuie să susțină cel puțin cu o semnătură această inițiativă cetățenească. Doar împreună vom reuși să schimbăm în bine ceea ce ne propunem: o Românie modernă din care să nu ne mai dorim să emigrăm!”, mai spune deputatul USR.

Articol preluat de pe Timponline.ro

Comentarii