30 iul.

La raport: Ce a făcut deputatul Cristina Iurișniți la nivel internațional, pentru Bistrița și România

Cristina Iurișniți se află la primul mandat în Parlamentul României și a avut  65 de luări de cuvânt în 46 ședințe, 21 declarații politice, 75 de propuneri legislative și 54 de întrebări și interpelări, după cum reiese din raportul de activitate întocmit pentru februarie – iunie/iulie 2018. Ce a făcut deputatul Cristina Iurișniți pe plan internațional, pentru Bistrița și România:

Este o onoare să pot reprezenta la nivel internațional interesele românilor– subliniază deputatul USR de Bistrița-Năsăud, care a anunțat că s-a înscris în competiția internă a partidului său pentru candidatura la alegerile europarlamentare de anul viitor. „Datoria mea este ca prin activitățile de diplomație parlamentară să îmi reprezint țara cu competență și responsabilitate; să consolidez parteneriatele strategice cu alte state, să fac cunoscute la masa negocierilor internaționale problemele cu care se confruntă țara noastră și să promovez valorile naționale și europene în care credem…”, consideră Cristina Ionela Iurișniți.

Cristina Iușniți este deputat al Circumscripției electorale 6, Bistrița-Năsăud, este membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, Președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse între femei și bărbați și, totodată, membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei.

Tocmai încrederea pe care a primit-o din partea bistrițenilor o motivează acum pe Cristina Iurișniți să facă un raport și un scurt bilanț al activității sale politice și pe plan internațional.

A reprezentat România la Rețeaua femeilor parlamentare și Adunarea Parlamentară a Francofoniei

În Anul Centenarului, Adunarea Parlamentară a Francofoniei își propune să consolideze parteneriatele și relațiile strategice dintre statele membre, promovând valorile și principiile Francofoniei politice, economice și culturale la nivel național și internațional.

A participat la 2 întâlniri de lucru cu Ambasadorul României la Paris

În cadrul discuțiilor cu Exelența Sa, domnul ambasador, Luca Niculescu, deputatul USR Cristina Iurișniți a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să aloce sumele de bani necesare consolidării Palatului Behague care adăpostește Ambasada României, edificiu aflat în proprietatea statului român.

A vorbit despre egalitate de șanse între femei și bărbați, la Bruxelles

În cadrul Conferinței Internaționale dedicate Zilei Mondiale a Femeii la Parlamentul European, Cristina Iurișniți a prezentat realitățile din România, cu statisticile, prejudecățile care persistă, dar și acțiunile în favoarea egalității de gen pe care le promovează în societate. „Trebuie să luptăm împotriva stereotipurilor și a diferențelor de salarizare pentru aceeași pregătire a femeilor și bărbaților.”, a subliniat Cristina Iurișniți.

A susținut și promovat Proiectul ,,Sezonul centenar România – Franța” dintre Bistrița și Beçancon

Diplomația culturală între România și Franța are ca scop dezvoltarea dialogului intercultural, promovarea tradițiilor și a valorilor comune, organizarea conferințelor, expozițiilor de artă  și concertelor comune. „Vrem să contribuim la profilul de țară în Anul Centenar al Marii Uniri și în Anul european al Patrimoniului.”, afirmă deputatul USR.

A obținut 35 milioane RON în Comisia pentru Cultură pentru a demara proiectul de semnare a unui acord cu partea franceză, pentru a construi Casa Românească în cadrul Campusului Internațional Universitar de la Paris.

Din dorința de a promova tradiția și cultura românească în comunitatea academică internațională, Cristina Iurișniți a solicitat Ministerului Culturii și Ministerului Afacerilor Externe să ia în considerare sprijinirea finanțării Casei Românești din cadrul Campusului Universitar de la Paris. Statul francez acordă gratuit terenul necesar construirii rezidenței care să reprezinte România în spațiul academic internațional.

Articol publicat pe Bistriteanul.ro

Comentarii