30 iul.

”Ce este #Fara penali în funcții publice?”

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, încearcă, prin intermediul unui text publicat pe pagina ei de socializare să explice și celor care nu sunt interesați de politică, ce este, de fapt, inițiativa #Fara penali în funcții publice?”

Ea spune că este vorba de necesitatea modificării articolul 37 din Constituție care să prevadă clar că nu poți avea funcții în Parlament și în administrația locală dacă ai probleme cu justiția și esti condamnat definitiv!

Cristina Iurișniți: ” Nu poți să ai condamnare definitivă și tu să deții funcții publice. Nu mai avem niciun principiu de adevăr, dreptate și moralitate în țara asta?
E vorba de curățenia morală din societate. Mesajul # Fără Penali , fără infractori la conducere, o semnătură care să susțină curățenia în politică, fie ea locală sau națională, sunt gesturi minimale pe care orice om de bun simț ar trebui sa le susțină. Dacă nu ai o fundație bună , se dărâmă casa! Și aici vorbim de Educație, de Cultură, de Justitie, de respectarea drepturilor civile într-o țară care mai are drum de parcurs pentru a-si consolida democrația. USR susține aceste valori și le-a adus în atenția opiniei publice! Mai apoi, profesioniștii vor fi cei care vor lua locul incompetenților!”, explică Iurișniți.

Reamintim că :

Liderii partidelor din opoziție din judetul Bistrița-Năsăud: deputații Robert Sighiartau (PNL) și Ionut Simionca (PMP), Ioan Turc, Diana Morar, Ovidiu Florean (PNL), Teodor Mârza (PER), Cristian Roth-Gross (FDGR), Lorand Toth și Călin Stan (USR) au semnat și susțin inițiativa cetățenească # Fără penali în funcții publice .

Articol preluat de pe propolitica.ro

 

Comentarii