05 iul.

Zi de doliu a democrației românești

”4 iulie, zi de doliu a democrației românești! Azi, 4 iulie 2018, Codul penal a fost modificat pentru că Dragnea a furat din banii copiilor nevoiași îndreptându-i spre PSD! Azi, Coaliția PSD- ALDE a hotărât că e în regulă să furi, să faci abuz în serviciu, să se scurteze perioada de cercetare a dosarelor în care sunt implicați criminali, hoți, violatori și pedofoli! Legea nu se referă doar la Dragnea și abuzul în serviciu, ci și la cetățenii obișnuiți! De exemplu, dacă un infractor cercetat în 2013 nu a ajuns încă să fie dovedit în justiție scapă de urmărire și de pedeapsă!”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți.”
PSD avea nevoie de 165 de voturi, a obținut 167. Codul penal a trecut cu ajutorul minorităților. Dacă se găseau 3 persoane cu bună credință dintre aceștia, ar fi fost în regulă, sau prezenți din cei absenți, pe care se putea conta! Iată situația votului: PSD – 142 voturi pentru, ALDE – 15 voturi pentru, Minorități – 9 voturi pentru (2 contra, 1 nu a votat), PMP – 1 vot pentru (8 contra). Cel care a votat pentru a fost pe loc exclus din PMP. S-a vândut scump cu siguranță! USR – 24 voturi contra, PNL – 63 voturi contra, UDMR – 19 abțineri.
Codul Penalilor a trecut astăzi de Parlament, dar nu va intra în vigoare în această formă! Noi, USR, o vom contesta la CCR și vom alerta partenerii noștri interni și externi. Între timp cetățenii pot să semneze inițiativa cetățenească #farapenali. 500.000 de români îl pot demite pe Liviu Dragnea și să oprească pe oricare alt condamnat penal, definitiv, să ocupe funcții publice, până la reabilitarea sa! După ziua de azi, oamenii au nevoie mai mult ca oricând de speranță, așa că vă rog să le dați motive să lupte în continuare!”.

SURSA: TimpOnline.ro

Comentarii