19 apr.

Aviz favorabil pentru propunerea legislativă a parlamentarilor USR

Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților a avizat favorabil săptămâna aceasta, propunerea legislativă a parlamentarilor USR pentru modificarea şi completarea art.77 din Legea nr.1/2011 a Educaţiei Naţionale. Prin conţinutul său normativ, propunerea legislativă are ca obiect de reglementare restabilirea legalităţii probelor susținute în cadrul examenului de Bacalaureat.

Ocazie cu care doamna deputat Cristina Iurișniți a declarat:
„În urmă cu două luni, semnalam public faptul că probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat s-au desfășurat ilegal (puteți consulta aici argumentele mele cu privire la problema în cauză http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa… ) în sensul că legislația în vigoare prevedea ca intrarea în examenul național să se realizeze după absolvirea liceului.
Astfel, prin modificarea legislativă realizată de USR, oferim posibilitatea Ministerului Educaţiei Naţionale de a gestiona calendarul examenelor mult mai eficient și în interesul elevilor și al cadrelor didactice.Așadar, începând cu anul școlar 2018-2019, probele de competențe vor putea fi susținute defalcat, fără o încălcare a Legii Educație nr. 1/2011.”
Comentarii